Україна на Євро-2020 мінімально програла австрійцям, але зберегла шанси на плей-оф

 

Збірна України в третьому матчі групового турніру Євро-2020 програла команді Австрії – 0:1, але зберегла шанс на прохід до 1/8 фіналу.

Гра відбулася в понеділок, 21 червня, на стадіоні “Національна арена” в Бухаресті.

Тренер Андрій Шевченко знову зробив лише одну заміну в складі порівняно з попереднім поєдинком (киянин Сидорчук в опорній зоні замінив донеччанина Степаненка).

“Жовто-сині” і за настроєм на гру, і за активністю та креативністю помітно поступалися збірній Австрії, складеній всуціль із гравців німецької бундесліги.

Єдиний м’яч на 21-й хвилині забив Крістоф Баумгартнер із “Гоффенгайма”, випередивши 18-річного киянина Іллю Забарного, котрий явно забарився після подачі кутового.

Україна – Австрія – відео гола

Провалювали гру також Маліновський, Зінченко, Караваєв, нічого не змін створити Ярмоленко.

Про відсутність бажання у “жовто-синіх” свідчить статистика: удари – 5:19 (причому в першому таймі – 1:13), удари в площину – 1:4, удари повз ворота – 2:9, кутові – 4:9.

У паралельній грі Нідерланди обіграли Північну Македонію – 3:0.

Щоб напряму кваліфікуватися до плей-оф із другого місця в групі С, українцям у звітному поєдинку було достатньо нічиєї. В такому випадку вони посіли б друге місце і вийшли б в 1/8 фіналу на Італію.

Підсумкове становище в групі С: Нідерланди – 9, Австрія – 6, Україна – 3, Півн. Македонія – 0.

Утім, навіть після мінімальної безвольної поразки наша команда ще зберігає шанси на потрапляння до 1/8 фіналу. Адже в наступну стадію проходять по дві команди з шести квартетів, а також ще чотири збірні з третіх місць, які матимуть порівняно кращі показники.
Україна набрала 3 очки із різницею м’ячів 4:5. А вочевидь будуть команди з гіршим співвідношенням забитих і пропущених, які також наберуть 3 очки або менше.
Тому в заключних матчах групової стадії ми маємо сподіватися на вагому перемогу бельгійців над фінами, виграш данців у Росії, нічию в грі Хорватія-Шотландія, невдачі іспанців і поляків, більший програш Португалії французам.
При такому розкладі в плей-оф українцям із третього місця може випасти дещо зручніший суперник, ніж Італія.

 

 

 

Матчі, що залишаються до закінчення групового турніру:

ОНОВЛЕНО. Увечері 21 червня матчі групи В закінчилися з такими підсумками, як було потрібно збірній Україні: Росія програла Данії (1:4), а бельгійці перемогли фінів (2:0). Відтак із цієї групи вийшли Бельгія (9 очок) та Данія (3), а третє місце посіла Фінляндія – 3 очки, різниця м’ячів 1:3. В України кращі показники, ніж у Фінляндії. Тож тепер потрібно, щоб потрібні нам підсумки трапилися ще в одній із трьох груп, де будуть зіграні матчі третього кола – D, Е або F.

Читайте також:
Збірна України поступилася Нідерландам у першому матчі на Євро-2020

Україна перемогла Північну Македонію в другому поєдинку на Євро-2020. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна