РНБО запроваджує санкції проти Фірташа і Фукса

 

Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення запровадити санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса.

Про це в п’ятницю, 18 червня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу після засідання Радбезу.

За його словами, санкції проти Фірташа пов’язані з його участю у титановому бізнесі, а проти Фукса – щодо ситуації, пов’язаної з компанією “Голден Деррік”.

“Сьогодні були введені санкції щодо Фірташа Дмитра Васильовича, повний пакет, який може наша країна застосувати проти цього пана”, — заявив Данілов.

Також апарат Ради національної безпеки і оборони за сприяння Служби безпеки України і контррозвідників проведе додаткову перевірку трьох осіб, які потрапили до списку санкцій “злодіїв в законі” і “кримінальних авторитетів”.

Крім того, Україна вирішила ввести санкції проти чотирьох юридичних і шести фізичних осіб, пов’язаних зі спецслужбами Російської Федерації.

“Це юридичні і фізичні особи, які безпосередньо причетні до розробки компонентів вірусу NotPetya. Вони здійснювали його адміністрування, модерацію, організовували кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни”, — сказав Данілов.

Читайте також:
У Барселоні закрили “іспанську” справу проти Фірташа

У Росії оголосили в розшук українського бізнесмена Павла Фукса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.