У ССО з’явилися військові інструктори з тактичної медицини, сертифіковані за стандартами НАТО

 

В одній із військових частин Сил спеціальних операцій ЗСУ тепер є сертифіковані за стандартами НАТО військові інструктори з тактичної медицини (ТССС). 

Як підкреслили в пресцентрі Командування цього роду ЗСУ в середу, 16 червня, Україна стала єдиною країною, яка без членства у НАТО отримала таких інструкторів з тактичної медицини.

Зазначається, що протягом кількох тижнів на базі навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій ЗСУ військові проходили курс, організований партнерами з Литви.

Фото: пресцентр КССО

“Заняття відбувалися із застосуванням сучасного обладнання, що максимально створювало умови, наближені до бойових. Зокрема, вояки тренувалися надавати допомогу на інтерактивних рухомих манекенах, що імітували поранених бійців у різних станах і якнайкраще забезпечували взаємодію бойових медиків з “пацієнтами”, – йдеться в повідомленні пресцентру КССО.

Фото: пресцентр КССО

Після завершення курсу литовські колеги вручили військовим ССО України відповідні сертифікати.

“Цей документ надає випускникам право на підготовку і сертифікацію інших інструкторів курсу TCCC за нормами Північноатлантичного Альянсу”, – наголосили в Командуванні роду.

Довідково:
Tactical Combat Casualty Care або ТССС – стандарт надання первинної медичної допомоги пораненим під час бойових дій. Він був розроблений у 90-х роках задля забезпечення потреб Командування спеціальних операцій США. Принципи ТССС регулярно оновлюються відповідальними підрозділами Агенції з охорони здоров’я (DHA) Міністерства оборони Сполучених Штатів.

Читайте також:
Змагання фахівців із тактичної медицини ЗСУ виграв спецпризначенець. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна