Змагання фахівців із тактичної медицини ЗСУ виграв спецпризначенець. ФОТО

 

На Чернігівщині відбувся фінал конкурсу на найкращого фахівця з тактичної медицини Збройних сил України.

Про це в четвер, 10 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Під час змагань дев’ять найкращих військових медиків Сухопутних військ, Військово-Морських сил, Повітряних сил, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій ЗС України демонстрували свої теоретичні та практичні знання і навички. Їх оцінювали відповідно до сучасних загальновизнаних правил надання допомоги постраждалому в умовах бойових дій.

В останній день змагань конкурсанти вправлялися в наданні тактичної медичної допомоги на полі бою та проходженні смуги перешкод, розповів головний старшина Командування Медичних сил ЗСУ Андрій Бубович.

Змагання тактина медицина 12 Змагання тактина медицина 11 Змагання тактина медицина 9 Змагання тактина медицина 8 Змагання тактина медицина 7 Змагання тактина медицина 6 Змагання тактина медицина 5 Змагання тактина медицина 3 Змагання тактина медицина 2
<
>
Фото: пресслужба Генштабу ЗСУ

Під час проходження смуги перешкод, яка максимально наближена до бойових умов, військовослужбовці надавали допомогу під вогнем в укритті та евакуювали пораненого до санітарного транспорту.

Також конкурс включав у себе збирання-розбирання автомата АК-74 та оцінювання учасників на етапі домедичної допомоги.

Перемогу в запеклій боротьбі здобув представник Сил спеціальних операцій ЗСУ, друге місце – у морського піхотинця, а третім став медик із Сухопутних військ.

Читайте також:
Змагання на найкращий танковий взвод СВ ЗСУ виграла 17 отбр. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна