У “Голосі” відреагували на розкол парламентської фракції

 

Партія “Голос” прокоментувала створення десятьома народними депутатами цієї фракції окремого об’єднання у Верховній Раді “Справедливість”.

Політична рада партії розгляне цю заяву і дасть їй оцінку, інформує пресслужба “Голосу” в середу, 16 червня.

“Законодавство прямо передбачає можливість депутата вийти з фракції. Тільки позафракційні депутати мають право створювати депутатські групи. Але створення груп у межах депутатської фракції прямо суперечить статтям 58-60 Закону України “Про регламент Верховної Ради України”. Ми поважаємо колег в їхньому бажанні мати альтернативну точку зору, але вона не може суперечити та порушувати закон”, – йдеться в заяві партії.

Зазначається, що всі питання внутрішньої партійного життя “повинні вирішуватися відповідно до правил і процедур партії”.

“Для цього існують органи управління, такі як з’їзд і політична рада”, – додали в “Голосі”.

Як писала “Новинарня“, десять нардепів фракції “Голос” 16 червня заявили про створення у Верховній Раді окремого об’єднання “Справедливість”.

Читайте також:
Частина фракції “Голос” допомогла протягнути в порядок денний ВР зміну мовного закону

ОП і “слуги народу” періодично пропонують “Голосу” об’єднатися в коаліцію, – Рудик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна