Танкісти під окупованим Кримом відпрацювали проходження через заміновані поля. ВІДЕО

 

Танковий підрозділ ЗСУ на Херсонщині, поблизу адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, відпрацював навички зі швидкісного водіння бойових машин та подолання різних перешкод.

Про це у середу, 16 червня, повідомила пресслужба Командування об’єднаних сил Збройних сил України.

“Це стосується проходження скрізь умовні міно-вибухові загородження, а також мости, яри та різни перешкоди природного ландшафту Херсонщини. Вважаю, що практичні заняття з водіння танків – є одним з головних етапів підготовки особового складу. Адже, від майстерності механіків-водіїв іноді залежить життя всього екіпажу, – зазначив командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

З його слів, танкові екіпажі здійснюють пересування у колонах та розгортання у бойові порядки, відпрацьовуючи постановку димової завіси, вихід на вогневий рубіж, а також перехід в контратаку.

“Разом із тим, танкісти відпрацьовують питання приховування та маскування бойових машини задля завдання умовному противнику максимального ураження з близької відстані раптовим вогнем прямою наводкою, що створює переваги під час ведення бою”, — наголосив командувач.

Читайте також:
Танки й ракети на пасовищах Херсонщини: як виглядає оборонний щит ЗСУ на Кримському напрямку. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.