Суд наклав арешт на 28 компаній, що володіють АЗС GLUSCO

 

Суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких перебувають АЗС та нафтобази GLUSCO. Активи вартістю понад 700 млн грн хотіли переписати на інших осіб.

Про це в понеділок, 14 червня, повідомили в пресцентрі СБУ.

Спецслужба наголосила, що таким чином не дозволила зловмисникам уникнути відповідальності і не дала їм ухилитися від сплати податків до Державного бюджету України на майже 240 млн грн.

В СБУ також нагадали, що в березні цього року на об’єктах цих компаній проведено понад 100 санкціонованих обшуків.
Тоді було виявлено і вилучено паливно-мастильні матеріали (бензин, дизельне паливо, паливо для реактивних двигунів, нафтопродукти невідомого хімічного складу) об’ємом понад 13 млн л загальною вартістю більше ніж 350 млн грн.

“За оперативною інформацією, суб’єкти господарювання групи компаній GLUSCO організували незаконну схему із ввезення в Україну нафтопродуктів, приховуючи реальні обсяги імпорту”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Наразі у межах досудового розслідування проводяться слідчі дії та комплекс судових експертиз, спрямованих на встановлення всіх обставин справи та відшкодування збитків, завданих національним інтересам України.

Читайте також:
СБУ проводить масштабні обшуки в мережі АЗС, яку пов’язують із Медведчуком. Данілов прокоментував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна