Боєць ЗСУ показав, чим годують на Гончарівському полігоні. Бригада спростовує, але не та

доповнено

Український військовослужбовець, підписаний на ФБ як Роман Мирославович Глех, показав раціон бійців ЗСУ на Гончарівському полігоні у Чернігівській області.

Фото зі стравами з військової їдальні він поділився у ФБ в неділю, 13 червня.

У своєму іронічному пості військовий порівняв страви з кормом для свиней, зазначивши, що їжа, представлена на знімках, навряд чи відповідає стандартам НАТО, до яких прагне українська армія.

“Хлопці питають офіцерів: Так що, свині сьогодні голодними будуть?” — написав він у коментарі до фото.

Глех зазначив, що фото зроблені 10 червня.

Ці світлини активно поширюють користувачі соцмереж, вказуючи, що реформа харчування ЗСУ провалена і з такими стравами армійська їдальня повернулася до рівня 2014 року.

1-ша окрема танкова Сіверська бригада, яка постійно базується в Гончарівському, зреагувала на допис Глеха та назвала його “фейком”.

“Інформація щодо неякісного харчування, що була скопійована з соціальної мережі та поширена засобами масової інформації, є фейком та не відповідає дійсності”, – йдеться в дописі на ФБ-сторінці 1 отбр.

У військовій частині нагадали, що 1 отбр харчується за каталогом із максимально різноманітним меню, набір продуктів збільшився до 400 найменувань.

Водночас танкова бригада визнала, що інші підрозділи, які приїздять на Гончарівський полігон, харчуються власними силами.

“Усі інші підрозділи ЗСУ та інших військових формувань, які проходять навчання на полігоні, харчуються винятково своїми силами, не маючи ніякого відношення до харчування танкової бригади”, – зазначено в дописі, який проілюстровано фотографіями з 2020 року.

 

Але річ у тім, що Роман Глех і не стверджував, що зробив свої фото в їдальні 1-ї танкової бригади.

“Мова не про першу танкову. Мова про Гончарівський полігон, де зараз харчуються резервісти. А вірити чи ні – ваше право. До першої танкової ніяких питань. А фото – не фейк, це реальність”, – написав він у коментарі.

Читайте також:
“Думають, що у війську – свині”: тендер на харчування ЗСУ виграла компанія, що постачає гнилі й замерзлі продукти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна