Під обстрілом на Приазов’ї загинув воїн Закарпатського легіону Володимир Бєлов

доповнено, уточнено

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув унаслідок бойових дій на Приазов’ї в Донецькій області 11 червня. Це воїн 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Володимир Бєлов.

Про це повідомила спільнота “Волонтери Закарпаття” в фейсбуці.

Полеглий – 36-річний житель села Забір’я, що в Боярській міській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Народився 28 липня 1984 року.

Військове звання – старшина, позивний – “Миротворець”.

Увечері фото загиблого воїна оприлюднив також колишній командир 128-ї закарпатської бригади Герой України Сергій Собко.

“Хтось не знає тієї клятви, яку дав цей Воїн. Не чув й одного слова, яке Він говорив. Але ми знаємо, що Він своїм одним найвищим актом підсумував всі чесноти людей та громадян. За любов до Батьківщини Він прийняв смерть. Він не вибирав, коли і де битися. Все, що Він вибрав – захистити тих, кого Він любить і навіть тих людей, яких не знав. Вічна пам‘ять Вам, друже…” – написав полковник Собко у соцмережі.

Як повідомляв напередодні пресцентр ОС, один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення, несумісне з життям, унаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів позицій наших захисників біля села Водяне, що на Приазов’ї.

Закарпатський легіон підтвердив свою втрату.

За даними “Новинарні“, Володимир Бєлов – перша бойова втрата Об’єднаних сил з початку червня 2021 року.

Водночас це вже друга смерть у Закарпатському легіоні цього тижня.
10 червня під час виконання службових обов’язків загинула 22-річна заступниця командира роти з морально-психологічного забезпечення лейтенант Карина Шемчук (втрата небойова).

Читайте також:
Шість загиблих героїв травня 2021: обличчя та історії життів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна