РФ перекидає в ОРДЛО міномети, безпілотники та боєприпаси, – Україна в ОБСЄ

 

Упродовж двох місяців Російська Федерація поставила на території окремих районів Донецької та Луганської областей три ​​залізничні вагони і 34 автомобілі з боєприпасами, міномети, системи РЕБ “Тритон” та “Леєр-3”, а також 84 цистерни з пальним.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає “Укрінформ” у четвер, 10 червня.

“За два місяці, з 18 березня по 20 травня, російська сторона поставила три ​​залізничні вагони з боєприпасами, 34 автомобілі з боєприпасами, міномети, БПЛА, міни та системи радіоелектронної боротьби “Тритон” та “Леєр-3″, а також 84 цистерни з паливно-мастильними матеріалами”, – заявив дипломат.

За його словами, це пояснює позицію Росії, яка рішуче виступає проти будь-яких кроків, спрямованих на підвищення моніторингу українсько-російського державного кордону з боку ОБСЄ.

Цимбалюк також звернув увагу іноземних дипломатів на те, що минулого тижня СММ зафіксувала 139 одиниць важкого озброєння на полігонах на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Очільник місії України в ОБСЄ наголосив, що непередбачувані військові наміри російської сторони залишаються серйозним викликом для безпеки України.

“Небажання російської сторони забезпечити необхідну військову прозорість, у тому числі згідно з Віденським документом 2011 року, лише додає причин для занепокоєння”, – сказав Цимбалюк.

Читайте також:
В ОРЛО російські окупанти обстріляли безпілотник ОБСЄ

На Донбасі бойовики блокують роботу КПВВ “Золоте” та “Щастя”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна