Висунення Зеленського на другий термін не підтримують понад 54% українців, – соціологія

 

Понад 54% опитаних не підтримують балотування Володимира Зеленського на другий термін на президентських виборах у 2024 році. При цьому він має найбільшу підтримку серед інших кандидатів.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані у понеділок, 7 червня.

Водночас 37% респондентів підтримують балотування Зеленського на другий термін, ще 5,9% не змогли відповісти, а 2,7% українців відповіли, що до наступних виборів ще багато часу.

Водночас Зеленський має найбільшу підтримку серед інших кандидатів – за нього готові голосували 27,3% , які визначилися із вибором.

Друге місце посів п’ятий президент та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко із 14,6%. Юлія Тимошенко має 11,9%, а Ігор Смешко та Юрій Бойко – 9,5% та 9,2% відповідно.

Варто зазначити, що порівнянні з опитуванням, проведеним КМІС наприкінці квітня, рейтинг Зеленського зменшився на 4,1%. Тоді чинного президента підтримували 27,3% респондентів, серед тих, хто визначився із вибором.

Опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) упродовж 27 травня – 1 червня 2021 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI).

Загалом опитали 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим там окремих районів Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.
Статистична похибка вибірки не перевищує: 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Читайте також:
Два роки Зеленського в соціології: він і зараз виграв би вибори, але кращим вважають Кучму. РЕЙТИНГ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна