Головою правління ПриватБанку став Герхард Бьош

 

Національний банк України погодив кандидатуру банкіра Герхарда Бьоша на посаду голови правління державного ПриватБанку, таким чином відкривши йому шлях для вступу на цю посаду.

Про це повідомили в пресцентрі НБУ у вівторок, 8 червня.

“Ми вітаємо Герхарда Бьоша з погодженням його кандидатури на посаду голови правління ПриватБанку та впевнені, що його професіоналізм сприятиме подальшому розвитку банку. Якісне корпоративне управління у державних банках – безумовний пріоритет Національного банку та запорука ефективної роботи державних банків”, – прокоментував рішення голова НБУ Кирило Шевченко.

Регулятор нагадав, що у травні 2021 року наглядова рада ПриватБанку призначила Герхарда Бьоша головою правління ПриватБанку за результатами проведеного конкурсного добору. Бьош призначений строком на п’ять років.

“Бьош є досвідченим банкіром із 35-ти річним досвідом роботи, який протягом 15-ти років працював на керівних провідних посадах у банківському секторі України та має ґрунтовне розуміння української та європейської банківських систем. Він успішно керував великими проєктами з трансформації банків, зокрема процесами приватизації”, – зазначали раніше у ПриватБанку.

Так, Герхард Бьош з листопада 2010 року до 30 квітня 2021 року обіймав посаду першого заступника голови правління Райффайзен Банку Аваль.

Додамо, що голова правління державного банку призначається наглядовою радою банку за результатами конкурсного відбору. Голова правління банку вступає на посаду після погодження його кандидатури Національним банком.​

Читайте також:
Націоналізований ПриватБанк незабаром виставлять на продаж,- голова НБУ Шевченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна