На з’їзді “Європейської солідарності” презентували орієнтовану на Порошенка ГО “Брати по зброї”

 

У Києві 7 червня відбувся з’їзд політичної партії “Європейська солідарність”, яку очолює Петро Порошенко.

Захід пройшов на артзаводі “Платформа” та був організований з нагоди сьомої річниці з дня обрання Порошенка президентом України.

“Сьогодні у нас є особливий день, 7 червня 2014 року Петро Порошенко очолив країну”, – сказав ведучий заходу Святослав Бойко. За його словами, головне завдання з’їзду – “подивитися вперед, подивитися у майбутнє з опорою на нашу з вами українську історію і на наш твердий монолітний фундамент, який ми заклали”. Для проведення з’їзду було обрано саме артзавод “Платформа”, тому що “це символічне місце, як приклад перетворення старого радянського занедбаного заводу на креативний простір”.

Ветеран АТО, депутат Київської міської ради від “Європейської Солідарності” Олександр Погребиський під час з’їзду партії повідомив, що орієнтовані на “ЄС” ветерани створили громадську організацію “Брати по зброї”.

“Дежавю 2014 року – це те, що найчастіше відчуваєш зараз, коли економіка країни була зруйнована, коли від ЗСУ залишилась тільки назва. А на порозі стояв сильний ворог. Сьогодні я радий представити нову громадську ветеранську організації з назвою “Брати по зброї”. Ми не створюємо альтернативну військову партію. Ми будемо підтримувати обраний в 2014 році нашим Верховним Головнокомандувачем курс на побудову сильної, розвиненої, заможної національно свідомої України”, – сказав він.

“Пора об’єднати сили людей, які довели свою вірність країні в бою і рятували країну від некомпетентності, зради і розчарування. Саме ці люди не дозволять віддати, продати і закреслити те за що вони воювали. Досить ховатися за нав’язану нам аполітичність і нескінченно чистити кулемет. Пора об’єднувати тих, хто вміє правильно діяти, а не тільки правильно говорити. І йти до мети, до перемоги”, – акцентував Погребиський, якого цитує партійний сайт.

Лідер партії Петро Порошенко привітав нову громадську організацію і побажав активістам наснаги у відстоюванні українського національного інтересу.

Учасник з’їзду Олекса Сокіл. Фото з сайту “ЄС”

Учасників з’їзду “ЄС”, зокрема, привітав міський голова Києва Віталій Кличко. Він наголосив, що “проєвропейські сили мають зробити все для незворотності України на європейському шляху розвитку”.

Також із побажаннями і привітаннями до з’їзду партії Порошенка звернулися письменниця, поетеса, есеїстка і публічна інтелектуалка Оксана Забужко (зауважила, що нині українці перебувають у досить тривожному стані за майбутнє країни), поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович (закликав бути напоготові, бо поведінка нинішньої влади подібна до сюжету телесеріалу і передбачає дуже несподівані ходи, а отже, бажаючи здивувати глядачів, може зробити щось таке, що ми прокинемося завтра в іншій країні), акторка театру та кіно Ада Роговцева, ректор Українського католицького університету, громадський діяч Богдан Прах та інші. Лідер рок-гурту Kozak System Іван Леньо із гуртом виконав свої найвідоміші композиції.

Фото з сайту “ЄС”

На з’їзді було презентовано інтернет-ресурс “ЄС-платформа”.

Це електронний застосунок, який складається із двох розділів. “ЄС-платформа депутата” передбачає можливість ознайомитися з діяльністю депутатів “Європейської солідарності” та знайти їхні контакти. “ЄС-платформа партійця” передбачає діджиталізацію партійного квитка та спрощення процесу приєднання нових членів до партії (“залучай друзів до партії в один клік”). Крім цього, у застосунку можна переглянути заяви, заклики та ініціативи депутатів “ЄС”.

“Кожен депутат від “Європейської солідарності”, і вже через кілька тижнів кожен партієць матиме можливість отримувати зворотний зв’язок, висловлювати свої пропозиції, обговорювати, бути поінформованими про ті ініціативи, які партія висуває як в обласних радах, у місцевих радах, так у Верховній Раді”, – пояснив лідер партії Петро Порошенко.

“Європейська солідарність” спільно з благодійним фондом “Таблеточки” у межах з’їзду провела аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на допомогу дітям з онкологічними хворобами.

Читайте також:
Порошенко побував у бліндажі 10-ї бригади під Шумами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна