На Донеччині вшанували пам’ять екіпажу Ан-30Б, який збили окупанти над Слов’янськом в 2014-му

 

Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих льотчиків літака АН-30Б, що був збитий над Слов’янськом 6 червня 2014 року.

Меморіальний захід відбувся у суботу, 5 червня, біля пам’ятного знаку “Скорботний янгол”.

“Від імені мешканців Слов’янська я висловлюю шану і вдячність загиблим героям, які ціною власних життів вберегли місто від жертв, які могли б бути у разі падіння літака на житлові квартали”, – сказав заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, якого цитує пресцентр командування операції Об’єднаних сил.

Участь у заході взяли заступник командувача Об’єднаних сил з авіації та протиповітряної оборони – начальник авіації та протиповітряної оборони генерал-майор Іван Теребуха, начальник відділу морально-психологічного забезпечення – заступник Командувача Об’єднаних сил полковник Григорій Токар, друзі та побратими загиблих авіаторів.

Фото пресцентру командування ООС

Військовий капелан отець Руслан відправив панахиду за загиблими.

Фото пресцентру командування ООС

Екіпаж вертольоту Мі-8 зі складу авіації операції Об’єднаних сил здійснив проліт над меморіалом на знак вшанування пам’яті загиблих авіаторів.

Фото пресцентру командування ООС

Нагадаємо, 6 червня 2014 року літак-розвідник АН-30Б з бортовим номером “80 жовтий” зі складу транспортної авіації ПС ЗС, яким керував підполковник Костянтин Могилко, виконував розвідувальний політ в районі міста Слов’янськ Донецької області.
В екіпажі було вісім осіб. О 17 годині на висоті 4050 метрів, яка вважається безпечною, у літак влучила ракета, що була випущена російськими окупаційними військами з переносного ракетно-зенітного комплексу.
Ціною власного життя екіпажу вдалося скерувати літак за межі населеного пункту. Машина впала під кутом 80 градусів, північніше Слов’янська, біля села Пришиб.
Внаслідок трагедії загинули п’ять членів екіпажу: командир літака Костянтин Могилко, борттехнік Павло Дришлюк, бортмеханік Олексій Потапенко, оператор фотозйомки Сергій Камінський та радист Володимир Момот. Врятувались, зістрибнувши з парашутом, лейтенанти Кирило Крамарев і Василь Полажинець та штурман-інструктор підполковник Сергій Ніколаєв.

Читайте також:
Кров Слов’янська: 82 загиблі українські воїни – ціна звільнення міста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна