Ахметов був би здивований, якби його визнали олігархом, – речниця

 

Найбагатша людина України Рінат Ахметов не вважає себе олігархом і буде здивований, якщо його визнають таким.

Про це повідомила речниця Ахметова Анна Терехова, передає “Радіо Свобода”.

“Рінат Леонідович олігархом себе не вважає і був би здивований, якби його визнали таким. Рінат Ахметов – найбільший український інвестор. Компанія SCM вже понад 20 років інвестує в Україну, і є найбільшим роботодавцем та платником податків”, – зазначила речниця.

У пресслужбі Ахметова повідомили, що на підприємствах SCM нині працює майже 200 тисяч співробітників, а позаторік фінансово-промислова група “СКМ” сплатила близько 60 млрд грн податків, спрямувала до CAPEX в Україні – 42 млрд грн, в соціальні проєкти – десять млрд грн.

Терехова додала, що це без врахування діяльності Фонду Ріната Ахметова.

На запитання про те, чи готовий Ахметов позбутись своїх активів, речниця додала, що “всі активи власника SCM набуті законним шляхом та працюють прозоро”.

За її словами, всі ЗМІ, власником яких є Ахметом, “завжди були незалежним бізнесом з власною редакційною політикою”.

Як відомо, Рінат Ахметов також має футбольний клуб “Шахтар”, благодійний фонд свого імені та холдинг “Медіа Група Україна” (до нього, зокрема входять телеканали “Україна” та “Україна 24”).

Нагадаємо, у четвер, 3 червня, текст проєкту закону Зеленського про олігархів опублікували на сайті парламенту.
Зокрема, такий статус набуватимуть особи, які відповідатимуть чотирьом критеріям: участь у політичному житті, вплив на ЗМІ, є кінцевим бенефіціарним власником монополії, підтверджена вартість активів особи перевищує один мільйон прожиткових мінімумів (це 2 млрд 270 млн).

Читайте також:
Антимонопольний комітет оштрафував ДТЕК Ахметова на 275 млн

“Шахтар-2” в уряді: для розв’язання проблем свого бізнесу Ахметов домовився із Зеленським, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна