Милованова обрали головою наглядової ради “Укроборонпрому”

 

Президента Київської школи економіки, радника голови офісу президента Тимофія Милованова  одноголосно обрали новим головою наглядової ради “Укроборонпрому”.

Про це повідомляє пресслужба держконцерну у середу, 2 червня.

“Вчора, 1 червня, відбулося засідання оновленого складу наглядової ради Укроборонпрому, на якому Тимофія Милованова одноголосно було обрано новим головою. У засіданні взяли участь усі члени наглядової ради, а також керівництво концерну”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні наглядова рада Укроборонпрому представлена п’ятьма  членами.

До вищого керівного органу концерну входять перший заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко, ексдиректор Агентства дослідницьких проєктів з оборони (DARPA) Ентоні Дж. Тетер, а також – президент Київської школи економіки Тимофій Милованов і промисловці Олександр Носов та Ростислав Шурма.

“Серед питань, винесених на обговорення, йшлося, зокрема, про потребу у всебічному аналізі життєстійкості підприємств-учасників концерну, розробці корпоративної стратегії реформування Укроборонпрому та його підприємств-учасників, в тому числі стратегії розвитку галузевих об’єднань, які будуть утворені навколо основної номенклатури виробництва”, – йдеться у повідомленні.

“Реформа Укроборонпрому дозволяє перетворити підприємства державного оборонно-промислового комплексу на господарські товариства в максимально короткі терміни. Це автоматично відкриє доступ до капіталу, інвестицій та міжнародного трансферу технологій.

Ми не маємо права не скористатися шансом на фінансово-економічне оздоровлення підприємств Укроборонпрому, якщо корпоратизація у перспективі дозволить оснастити нашу армію новітніми високотехнологічними та наукоємкими зразками озброєння та військової техніки”, – заявив про важливість ухвалення законопроєкту №3822 у другому читанні голова наглядової ради Укроборонпрому Тимофій Милованов.

До повноважень наглядової ради Укроборонпрому належить, зокрема, затвердження стратегії розвитку та напрямів діяльності концерну, а також здійснення контролю за виконанням концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 19 червня 2020 року призначив першого віцепрезидента Національної академії наук Володимира Горбуліна членом наглядової ради ДК “Укроборонпром”. 8 грудня Горбулін був обраний головою набради.
При цьому 3 грудня колишній голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв був призначений гендиректором “Укроборонпрому”, що переживає докорінне реформування.

Академіку Володимиру Горбуліну 82 роки. Він перший віцепрезидентом Національної Академії наук України (із жовтня 2020 року), був в.о. президента НАНУ.
За часів Петра Порошенка був директором Національного інституту стратегічних досліджень (2014-2018), підтримував Порошенка на виборах президента.
У 1992-1994 роках Горбулін очолював Національне космічне агентство України, керівник розробки і безпосередній учасник втілення першої Національної космічної програми України.
У 1994-1999 (за Кучми) та у 2006 році – секретар Ради нацбезпеки і оборони. Один з авторів Концепції національної безпеки і оборони України, Державної програми будівництва і розвитку Збройних сил України та інших провідних документів стратегії будівництва та розвитку держави.
Був радником президента Кучми, у січні 2003 року відповідно до указу президента України створив Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України.
У 2003-2005 рр. – заступник голови Державної комісії з питань реформування та розвитку Збройних сил України,  учасник розробки Стратегічного оборонного бюлетеня України на період до 2015 року, Воєнної доктрини України (червень 2004) та Закону “Про основи національної безпеки України” (червень 2003).

Читайте також:
Замість Єрмака: Зеленський ввів Горбуліна до складу наглядової ради Укроборонпрому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна