Олена Зеркаль стала радницею міністра енергетики

 

Колишня радниця голови НАК “Нафтогаз України” Олена Зеркаль стала радницею міністра енергетики Германа Галущенка.

Про це повідомила пресслужба Міненерго у вівторок, 1 червня.

Сьогодні Галущенко і Єврокомісарка Кадрі Сімсон обговорили виконання плану реалізації Меморандуму про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС та Угоди про асоціацію.

Зазначається, що з української сторони у зустрічі також взяли участь заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков та радниця міністра Олена Зеркаль.

“Сторони приділили увагу питанню газопроводу «Північний потік-2». Єврокомісар Кадрі Сімсон підтвердила, що позиція європейської сторони є незмінною в цьому питанні: «Північний потік-2» не виконує функцію диверсифікації постачання газу, ЄС не підтримує реалізацію цього проекту”, – йдеться в повідомленні.

Галущенко також наголосив на готовності України виконувати завдання, визначені річним планом роботи на 2021 рік.

“Не можна стояти осторонь, коли на геополітичній шахівниці розігрують такі високі ставки. З цього тижня матиму дорадчий голос в міністерстві енергетики. Рада, що до керма міністерства прийшли люди, готові обговорювати складні проблеми та рішення, які передбачають кропітку роботу. Вікно можливостей для України стрімко закривається, я буду намагатися це донести на всіх можливих рівнях”, – написала Зеркаль у фейсбуці.

Нагадаємо, 26 травня стало відомо, що радниця голови правління НАК “Нафтогаз України” Лана Зеркаль пішла з держкомпанії після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка.
Зеркаль працювала на посаді радниці голови правління “Нафтогазу”.

31 травня народна депутатка VIII скликання Світлана Заліщук повідомила, що стала радницею голови правління “Нафтогазу” з міжнародного напрямку, у тому числі з питань протидії “Північному потоку-2”.

Читайте також:
Зеркаль про негативне рішення апеляції в Парижі щодо активів Ощадбанку в Криму: звикаймо до повільності міжнародного судочинства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна