Лана Зеркаль залишає Нафтогаз

 

Радниця голови правління НАК “Нафтогаз України” Лана Зеркаль пішла з держкомпанії після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка. Зеркаль була на посаді радниці голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Про це Зеркаль повідомила в середу, 26 травня, в коментарі виданню “НВ Бізнес”,

“Трудова книжка вже у мене на руках”, — сказала Зеркаль журналісту.

Лана Зеркаль прийшла в НАК у травні 2020 року. Вона очолила організацію роботи і супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих справ Нафтогазу України в суперечках з ПАТ Газпром (Росія) і в справах проти Російської Федерації.

“Поточна ситуація навколо “Північного потоку-2” вкрай непроста. Багато років Нафтогаз об’єднував всіх, хто був готовий відстоювати інтереси України в цьому питанні. Це дозволило отримати відстрочку запуску “Північного потоку-2″ більш, ніж на рік і зберегло Україні майже 3 млрд доларів доходу від газотранспортної системи. Я щиро вірю, що зараз вікно можливостей для України ще не закрито. При об’єднанні зусиль всіх міжнародних союзників і активне включення Президента, Україна може в певній мірі знизити свої потенційні втрати. Але для цього важлива активна і скоординована робота всіх, кому важлива незалежна і розвивається Європейським шляхом Україна”, — сказала Зеркаль.

Нагадаємо, що Зеркаль прийшла в Нафтогаз в травні минулого року — після звільнення Юрія Вітренка з посади виконавчого директора. Вона очолила захист Нафтогазу в судах проти Газпрому і РФ.
До свого звільнення з компанії цим напрямком займався Вітренко.

Читайте також:
Зеркаль про негативне рішення апеляції в Парижі щодо активів Ощадбанку в Криму: звикаймо до повільності міжнародного судочинства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна