У ВМС до кінця року сформують дивізіон зі швидкохідних патрульних катерів типу Island

 

У складі Військово-морських сил ЗСУ до кінця 2021 року буде сформовано дивізіон із п’яти швидкохідних патрульних катерів типу Island, переданих Україні у межах двостороннього співробітництва з США.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, передає пресслужба МОУ в понеділок, 31 травня.

За словами урядовця, до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів “Старобільськ” і “Слов’янськ” впродовж 2021 року доєднаються ще три катери проєкту “Айленд”.

“Відновлюючи бойові спроможності вітчизняного флоту, ми переоснащуємо його озброєнням, яке б було сумісне із зразками держав-членів НАТО. Тому усі три катери типу Island надійдуть до України зі встановленими на борту корабельними системами виробництва США та бойовими модулями”, – наголосив Таран.

Він зазначив, що на катерах, які називатимуться “Суми” та “Фастів” і мають бути відправлені до України у третьому кварталі цього року, в американському Балтиморі повністю завершено відновлення технічного стану.

Зараз проводиться налагодження механізмів і систем, розпочато роботу щодо встановлення озброєння на кожному із них.

Відповідні технічні роботи проводяться і на п’ятому патрульному катері Р194. Він оснащений зброєю, обладнанням та технічними засобами буде доставлений до Одеси наприкінці 2021 року.

Нагадаємо, катери ВМС ЗСУ типу Island проходять завершальний процес технічного відновлення.  У Чесапікській затоці (штат Меріленд) відбувся плановий контрольний вихід у море одного із патрульних катерів. Під час випробувань було перевірено роботу сучасного навігаційного обладнання. Катер підтвердив свої морехідні якості та технічні характеристики.

Читайте також:
У порту “Південний” планують відремонтувати будівлі нового пункту базування “Айлендів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.