Один з “Айлендів” здійснив у Балтиморі контрольний вихід у море, – посольство України в США

 

27 травня у США один з катерів типу Island, переданих ВМС України, здійснив контрольний вихід у море.

Про це інформує посольство України в США в п’ятницю, 28 травня.

Зазначається, що катери типу Island, передані в межах двостороннього співробітництва між США і Україною, проходять завершальний процес технічного оновлення.

“27 травня в місті Балтимор, штат Меріленд, у Чесапікській затоці відбувся плановий контрольний вихід у море одного з переданих патрульних катерів… За словами офіцерів національного військового флоту, які безпосередньо займаються супроводом ремонтних робіт, під час плавання катер підтвердив свої морехідні якості й технічні характеристики. У межах випробувань була також перевірена робота сучасного навігаційного обладнання”, – йдеться в повідомленні.

У виході взяли участь представники робочої групи Військово-Морських Сил ЗС України та військово-морський аташе Посольства України в США.

Читайте також:
У порту “Південний” планують відремонтувати будівлі нового пункту базування “Айлендів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна