Військовий ліцей Богуна вперше випустив курс дівчат. ФОТО

 

Військовий ліцей Богуна у травні 2021 року вперше у своїй історії випустив не лише хлопців, а й дівчат.

Першими випускницями ліцею Богуна, які два роки відучилися пліч-о-пліч з юнаками, стали 18 юнок, повідомляють військова агенція АрміяInform та “5-й канал“.

Фото: АрміяInform

Мало не кожна ліцеїстка планує продовжити військову кар’єру та вступити до вищого військового навчального закладу. Як стверджують викладачі, дівчата не поступалися хлопцям у жодній дисципліні.

Фото: АрміяInform

Водночас, як зауважив начальник ліцею, Герой України Ігор Гордійчук, ліцеїстки ще не остаточно звикли до суворої військової дисципліни: “Дівчатам ще трошки важко долати труднощі, тому що військова справа, розпорядок дня, розклад уроків”.

Єдина відмінність у навчанні юнаків та юнок – нормативи у військовій підготовці: для жінок вони нижчі, ніж для чоловіків. Але начальник ліцею запевняє, що згодом цю нерівність буде виправлено.

Фото: АрміяInform

“Ви хочете гендерної рівності? Закачуйте рукава і вперед. По фізпідготовці буде однаково. Ми їх готуємо, дивіться ще сьогодні, завтра буде так, а післязавтра вже буде однаково”, – наголосив Гордійчук.

Фото: 5-й канал

У новому навчальному році військовий ліцей знову відкриває свої двері для дівчат. Новобранців у спідницях буде 20. Згодом у навчальному закладі сподіваються ще збільшити кількість ліцеїсток.

Нагадаємо, перший курс дівчат у Військовому ліцеї імені Богуна було набрано 2019 року.

На перший в історії випуск ліцеїсток серед почесних гостей запросили і голову Верховної Ради Дмитра Разумкова (з моноподом)

Читайте також:
Перший в Україні командир дівочого взводу Юлія Микитенко:
Коли одягаєш форму, проблема статі відпадає

Начальник ліцею Богуна генерал Ігор Гордійчук:
Про війну з Росією замислився після приходу до влади Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.