У 2019 році військовий ліцей ім. Богуна вперше набиратиме дівчат на навчання

 

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна прийматиме дівчат на навчання вже у 2019 році. 

Як передає “Новинарня“, про це в ефірі “Армія ФМ” розповів начальник військового ліцею, Герой України Ігор Гордійчук.

“Особисто я та колектив вже маємо досвід роботи з дівчатами. У ліцеї є чотирнадцять викладачів жінок-офіцерів. Є також бойові. У нас служить Юлія Микитенко. Її чоловік, на жаль, загинув. Вона була командиром розвідувального взводу. Тому це завдання нам по силі”, — запевнив начальник ліцею Богуна.

Гордійчук зазначив, що досвід навчання жінок-військовослужбовців заклад перейматиме у Військового інституту КНУ ім. Шевченка, а також в арміях Польщі, Латвії та Естонії.

“Я майже цілий рік був в Афганістані з литовцями, там було багато жінок-військовослужбовців, які на рівні з чоловіками несли службу. І це не говорячи про британську, американську чи ту ж ізраїльську армію, де жінки виконують військовий обов’язок краще за чоловіків”, — сказав він.

За словами генерал-майора Гордійчука, для вступу у Київський військовий ліцей дівчата складатимуть такі ж іспити, як хлопці, зокрема й фізичну підготовку.

“Думаю, що з кожним днем буде все більше жінок — фанатів військової справи. У нас в Збройних силах вистачить роботи усім. На сьогодні наше законодавство збільшує кількість посад, адже ми беремо приклад з передових країн”, — підсумував Герой України.

Читайте також:
На Львівщині пройшов чемпіонат Повітряних сил ЗСУ з біатлону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна