У Дрогобичі відкрили вулицю імені генерала Кульчицького

 

У суботу, 29 травня, в місті Дрогобич на Львівщині відбулося відкриття вулиці, названої на честь Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення №292 було ухвалене на сесії Дрогобицької міської ради 22 квітня 2021 року на пропозицію міського голови Тараса Кучми.

29 травня, в сьомі роковини загибелі генерала Кульчицького, у Дрогобичі заплановані й інші пам’ятні заходи за участі побратимів-нацгвардійців. Основне дійство відбудеться в Народному домі імені Івана Франка, анонсувала пресслужба міськради.

Генерал-майор Сергій Кульчицький очолював управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління внутрішніх військ МВС (з березня 2014 року — ГУ Національної гвардії України). Навесні 2014 року, на початку російської збройної агресії проти України, Кульчицький брав активну особисту участь у створенні першого добровольчого підрозділу, сформованого з активістів Самооборони Майдану – 1-го резервного батальйону Нацгвардії – та разом із ним вирушив у район проведення антитерористичної операції на Схід України.
Загинув 29 травня 2014 року поблизу міста Слов’янська, коли терористи збили з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ Національної гвардії України, на борту якого був генерал Кульчицький (тоді загинули загалом 12 осіб).
Жив у Львові. Похований там на Личаківському цвинтарі.

З нагоди роковин загибелі Героя України Сергія Кульчицького у Львові в гарнізонному храмі святих Петра і Павла відбулась Божественна літургія за його упокій та полеглих воїнів, які віддали життя за Україну, а також Героїв Небесної Сотні.

Читайте також:
Біля гори Карачун вшанували пам’ять Героя України Кульчицького в день його народження. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна