Біля гори Карачун вшанували пам’ять Героя України Кульчицького в день його народження. ФОТО

 

Гвардійці в районі проведення операції Об’єднаних сил вшанували пам’ять генерал-майора Сергія Кульчицького в день його народження.

В четвер, 17 грудня, Кульчицькому мало б виповнитися 57 років. 

Як передає пресцентр штабу, представники різних силових підрозділів зі складу ООС зібрались для вшанування пам’яті біля меморіального знаку на честь загиблих героїв неподалік гори Карачун на Донеччині. 

Військовий капелан відправив панахиду за упокій душі усіх полеглих за Україну захисників, а побратими з батальйону, що носить тепер ім’я героя України Сергія Кульчицького, згадали свого першого командира хвилиною мовчання.

“Генерал Кульчицький був першим бойовим генералом. Натхненник бойового духу нашого майданівського, першого добровольчого батальйону. Коли він загинув, Україна тоді багато втратила. Але сьогодні ми продовжуємо його справу, навчаючи вже інших, аби здобути перемогу, як данину його пам’яті”, – поділився військовослужбовець батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

– Для багатьох генерал-майор Кульчицький став символом відваги та мужності українського воїна. Для своїх солдатів був другим батьком. Щороку ті з нас, хто виконує завдання в районі ООС, у день народження генерал-майора Кульчицького збираємося на цьому місці. Він назавжди живий у наших серцях та в нашій пам’яті. Герої не вмирають!”, – зазначив генерал-майор Олександр Рачок.

Читайте також:
У Слов’янську відкрили меморіал генералу Кульчицькому та 11 бійцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна