“Класна у нас судова влада, скажіть?” Зашквареного суддю Печерського райсуду Карабаня відправили в почесну відставку з утриманням за кошт держави

 

Михайло Жернаков
громадський активіст, голова правління фундації DeJure, колишній координатор Громадської ради доброчесності, колишній суддя

(FB)

Пам’ятаєте дочку судді Печерського суду Константінової Настю (на фото зліва)?

Це та, яка називала українців бидлом, хвалила кримнашиста Басту і виправдовувала окупацію Криму.

Настю від покарання за п’янку за кермом відмазав суддя того ж суду Володимир Карабань (на фото справа), про що ми 9 травня звернулися до ВРП (Вищої ради правосуддя) з дисциплінарною скаргою.

І 27 травня ВРП… ні, не покарала суддю. А винагородила, відправивши його в почесну відставку.

Тепер Карабань до кінця своїх днів буде отримувати з наших із вами грошей довічне грошове утримання, розміром десь 100 тис. грн на місяць. Також Карабань збереже за собою звання судді і зможе претендувати на посади в судових органах і визначати кому бути суддею, а кому – ні.

Раніше Карабань, крім того, що відмазав п’яну водійку Настю:

  • відмазав близько 50 інших п’яних водіїв;
  • надав доступ ГПУ до телефону журналіста Івана Верстюка, який писав про дочку “діамантових прокурорів“;
  • повернув Владиславу Каськіву паспорти;
  • не дозволив заарештувати рахунки дружини судді Ємельянова в Ліхтенштейні;
  • ухвалив ще купу рішень, які не натягнеш на голову.

Найцікавіше, що заяву про відставку Карабаня в красиве життя за наш із вами кошт ВРП розглянула суперблискавично, буквально за кілька днів.

А от нашу скаргу – чомусь ні.

Так само, як і справи більше, ніж 70% суддів Майдану. На їх розгляд ВРП не вистачило ТРЬОХ РОКІВ. В результаті їх просто закрили “за строками”, і переважно більшість суддів Майдану тепер прекрасно далі судять нас із вами.

А, ще. Карабань – представник цілої суддівської династії. Дядько – колишній суддя Вищого госпсуду. Його колишня дружина Яна Карабань – суддя госпсуду м. Києва. А двоюрідний брат Владислав Сулім – суддя Північного апеляційного господарського суду.

Класна у нас судова влада, скажіть?

Читайте також:
Суд закрив кримінальну справу екс-міністра часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна