Справа “діамантових прокурорів”: суд вкотре не зміг провести засідання

 

Голосіївський суд Києва у середу, 24 липня, не зміг продовжити розгляд справи “діамантових прокурорів”.

Як повідомляє “Судовий репортер”, на засідання не з’явилися двоє обвинувачених — Володимир Шапакін та Олександр Корнієць. Обоє перебувають у лікарнях.

Як інформувала “Новинарня“, справа “діамантових прокурорів” стосується першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, яких затримали 5 липня 2015 року за одержання хабара в розмірі 3 млн 150 тис. гривень.

Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тисяч доларів, а в Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

4 січня цього року Генеральна прокуратура передала провадження стосовно “діамантових прокурорів” до суду. Пізніше Корнійця і Шапакіна відпустили з-під варти під заставу.

18 травня суд постановив надати охорону Корнійцю, оскільки 13 травня на нього невідомі скоїли напад, після чого він опинився в лікарні.

У липні 2016 року тодішній перший заступник голови Служби безпеки України – начальник Головного управління “К” Віктор Трепак повідомляв, що його наступник Демчина готує “зачистку” працівників СБУ, які розслідували справу “діамантових прокурорів”.

Читайте також:
У Києві затримали “злодія в законі” Нукрі Гальського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна