Суд закрив кримінальну справу екс-міністра часів Януковича

 

Печерський районний суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури та звільнив від кримінальної відповідальності екс-міністра фінансів Юрія Колобова через закінчення строків давності.

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Судовий репортер”, відповідне рішення ухвалив суддя Володимир Карабань 21 лютого.

Ухвала набирає законної сили протягом семи днів з моменту її проголошення у разі, якщо не подадуть апеляцію.

Колобов брав участь у засіданні в режимі відеоконференції з Генерального консульства України в Барселоні. З ним був представник Печерського суду і його адвокат Ігор Фомін. У Києві в залі суду Колобова представляла адвокат Юлія Степаненко.

Обвинувачений повідомив, що живе в іспанському місті Аліканте і наразі не працює.

“Він підтвердив, що погоджується із клопотанням і йому відомі наслідки такого рішення, а саме – звільнення від кримінальної відповідальності з нереабілітуючих підстав. Адвокати цю позицію підтримали”, – йдеться у повідомленні.

Відповідне клопотання про звільнення Колобова через закінчення строків подав Олексій Кувшинов – представник Генпрокуратури, заступник начальника відділу процесуального керівництва управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Кувшинов відмовився коментувати клопотання та рішення суду.

Колобов підозрюється в скоєнні кримінального злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, Колобов зник у серпні 2014 року. У жовтні СБУ оголосила його в розшук і відкрила кримінальне провадження. Тоді повідомили, що підставою відкриття провадження став залучений Україною кредит від Росії у грудні 2013 року.

19 січня 2015 року Печерським районним судом міста Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України постановлено ухвалу про обрання для Колобова запобіжного заходу – взяття під варту. Колобов був заарештований в курортному містечку Альтеа в автономній області Валенсія (Іспанія) на початку березня 2015 року.У січні 2016 року Іспанія відмовила Україні у видачі Колобова. У травні Печерський райсуд Києва наклав арешт на 199,4 млн грн, які належать матері екс-міністра фінансів Юрія Колобова.

У липні цей же суд Києва заарештував дві квартири і три машиномісця дружини Колобова. ​

13 травня 2017 року Апеляційний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо Колобова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна