З початку року до омбудсмена Креміня надійшло понад 1300 повідомлень про порушення мовного закону, попередили лише 5 фірм

 

Від початку 2021 року на адресу уповноваженого із захисту державної мови надійшло 1357 повідомлень від громадян про порушення мовного законодавства.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці мовного омбудсмена Тараса Креміня у фейсбуці.

“Загалом з початку року до Уповноваженого із захисту державної мови надійшло 1357 повідомлень громадян про порушення мовного Закону. Продовжує зростати кількість скарг на порушення закону представниками органів державної влади та місцевого самоврядування. Лише за останній місяць таких скарг надійшло 25, усього з початку року – близько 100”, – йдеться в повідомленні.

В офісі мовного омбудсмена зазначили, що п’яти суб’єктам господарювання винесені попередження.

“Більшість із суб’єктів господарювання, яким винесені попередження, на вимогу Уповноваженого протягом 30 днів усунули порушення, як цього вимагає закон”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що “вживатиме заходів” також щодо низки депутатів, які порушують мовний закон.

Читайте також:
Уряд схвалив концепцію держпрограми всебічного розвитку української мови до 2030 року

Ткаченко: Першими за порушення мовного закону потрібно штрафувати чиновників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна