Ткаченко: Першими за порушення мовного закону потрібно штрафувати чиновників

 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що передбачені законом штрафи за невикористання української мови у сфері обслуговування було би варто спершу запровадити для посадовців.

Про це урядовець заявив у інтерв’ю “Радіо Свобода”, опублікованому у вівторок, 11 травня.

“У цьому законі про українську мову є штрафи, з приводу яких точиться дискусія, чи можна накладати штрафи на сервіс, на публічний сервіс – у магазинах, кафе. Я запропонував і маю прихильників у Верховній Раді, які кажуть: започаткуймо спершу штрафи для чиновників, для депутатів усіх рівнів, для депутатів Верховної Ради, для міністрів, “губернаторів”, всіх інших чиновників”, – сказав Ткаченко.

Він також висловив сподівання на підтримку такої ініціативи з боку населення.

“Тому що якщо всі ті, хто ухвалює закони, покажуть приклад, тоді вже можна переходити до якихось історій, пов’язаних зі штрафами у місцях побутового обслуговування. Я не проти”, – додав міністр.

Нагадаємо, раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що “вживатиме заходів” щодо низки депутатів, які порушують мовний закон.

Читайте також:
Два роки мовного закону: чи стало більше української

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна