Росія не є нормальною країною, це агресор, – Дуда

 

Деструктивні й агресивні дії Російської Федерації щодо сусідніх країн не можуть нормально сприйматися міжнародною спільнотою.

Про це заявив президент Республіки Польща Анджей Дуда в середу, 26 травня, під час відвідання лінії розмежування між Грузією та окупованою Південною Осетією, передає PAP.

“Агресивні імперські дії Росії позбавляють людей можливості розвитку, нормального життя, призводять до руйнування держав, до воєнних ситуацій, коли люди гинуть і зазнають поранень. Це дії, на які міжнародна спільнота не може погоджуватися. Росія не є нормальною країною, це країна-агресор, і це добре видно у таких місцях, як тут”, – заявив Дуда.

Він нагадав, що всупереч міжнародному праву Південна Осетія, а також Абхазія, які є частиною території Грузії, були окуповані Росією.

“Cьогодні те саме відбувається на українських територіях: окуповано Крим, Луганський та Донецький регіони”,- наголосив президент Польщі.

За його словами, такі ситуації повторюватимуться й надалі, якщо міжнародна спільнота на це не реагуватиме.

Дуда також повідомив, що Варшава активно порушуватиме питання агресії Росії під час Польського головування в ОБСЄ 2022 року, а також у Раді ООН з прав людини, де Польща зараз є членом.

Читайте також:
Польща офіційно підтримала перспективу вступу України в ЄС

Російські окупанти назвали грузинське Цхінвалі “Сталінір”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна