Російські окупанти назвали грузинське Цхінвалі “Сталінір”

 

Так званий “президент республіки Південна Осетія” Анатолій Бібілов підписав “указ” про використання для міста Цхінвалі найменування “місто Сталінір”.

Про це в понеділок, 27 квітня, повідомляє проєкт “Ехо Кавказу”.

“З метою збереження історичної пам’яті і в зв’язку з 75-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, постановляю: встановити в якості символу міста Цхінвалі найменування “місто Сталінір”, що використовується поряд з найменуванням “місто Цхінвалі” при проведенні республіканських і міських заходів, приурочених до пам’ятних дат в історії Республіки Південна Осетія і міста Цхінвалі, пов’язаних з Великою Вітчизняною війною”, – йдеться в “указі”.

Бібілов доручив низці відомств окупаційної адміністрації організувати заходи “з метою популяризації історичного найменування місто Сталінір”.

Цхінвалі мав назву Сталінір (Сталінірі) на честь Йосипа Сталіна в 1934-1961 роках.

Як відомо, більшість країн світу розглядають Південну Осетію як частину Грузії, водночас п’ять країн-членів ООН (зокрема, Росія) визнають її незалежною державою.

Нагадаємо, 23 квітня ватажок бойовиків “ДНР” Денис Пушилін дозволив використовувати “історичне найменування” міста Донецьк – Сталіно – нарівні з сучасною назвою в “пам’ятні дати, пов’язані з Великою Вітчизняною війною”.

17 квітня глава угруповання “ЛНР” Леонід Пасічник підписав “указ”, який дозволяє використовувати щодо Луганська його колишню назву “місто Ворошиловград”.

Читайте також:
Ватажок “ДНР” Пушилін не збирається скасовувати парад на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна