На честь Дня перемоги: сепаратисти “ДНР” символічно повернули Донецьку назву Сталіно

 

Ватажок “ДНР” Денис Пушилін дозволив використовувати “історичне найменування” міста Донецьк – Сталіно – нарівні з сучасною назвою в “пам’ятні дати, пов’язані з Великою Вітчизняною війною”.

Про це йдеться в “указі” №111 глави сепаратистів Донецька від 23 квітня.

“Ухвалюю встановити в якості символу міста Донецька найменування «місто Сталіно», що використовується поряд з найменуванням «місто Донецьк» при проведенні республіканських і міських заходів, приурочених до пам’ятних дат в історії ДНР і міста Донецька, пов’язаних із Великою Вітчизняною війною”, – сказано в “указі” формального глави окупаційної влади, який оприлюднили сепаратистські ЗМІ.

Ідеться про такі дати, як 9 травня – День Перемоги, 22 червня – День пам’яті і скорботи, 8 вересня – День визволення Донбасу.

Як відомо, перша назва Донецька – Олександрівка. Історики вважають датою заснування міста 1779 рік, коли українські козаки заснували населений пункт, що став тепер передмістям Донецька.
Наступна назва була Юзівка – на честь валлійця (британця) Джона Джеймса Юза, який у 1869 році почав будівництво металургійного заводу селища, названого на його честь.
Назву “Сталіно” місто носило в 1929-1961 рр. (у 1924-1929 рр. – “Сталін”).

Як інформувала “Новинарня“, 17 квітня глава угруповання “ЛНР” Леонід Пасічник підписав “указ”, який дозволяє використовувати щодо Луганська його колишню назву “місто Ворошиловград”.

Читайте також:
Ватажок “ДНР” Пушилін не збирається скасовувати парад на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна