Польща офіційно підтримала перспективу вступу України в ЄС

 

Президент Польщі Анджей Дуда та президент України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи України.

Про це Дуда повідомив на брифінгу після зустрічі з Зеленським у Варшаві в понеділок, 3 травня, передає “Європейська правда“.

“Наша двостороння зустріч з президентом Зеленським  завершилася підписанням спільної декларації щодо європейської перспективи для України, тобто належності до ЄС. Польща продовжує підтримувати Україну в цьому питанні”, – зазначив Дуда.

“Україні потрібен чіткий сигнал щодо європейської та євроатлантичної перспективи. Відкладанню цих питань – «на потім», «колись», «за 10 років» – треба покласти край. Анджей Дуда поділяє ці думки. Як і українці, більшість поляків позитивно сприймає майбутнє членство України в ЄС”, – написав президент України на своїй офіційній сторінці у твітері.

Президент Польщі також повідомив, що візьме участь в інавгураційному саміті “Кримської платформи”, який заплановано на 23 серпня у Києві.

Як писала “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Варшаві.

Читайте також:
Зеленський у Варшаві взяв участь в урочистостях і підписав декларацію п’яти президентів

Раніше Зеленський заявляв, що декларацію про підтримку прагнення України до членства у ЄС підписали вже “декілька країн”. Водночас офіційно відомо про підписання такої декларації лише з Литвою – під час візиту до Києва президента Литви Гітанаса Науседи.

Декларація фіксує підтримку європейської перспективи України, зокрема – що Литва підтримає Україну, коли вона подасть заявку на членство в ЄС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна