З України депортували 10 “кримінальних авторитетів” із санкційного списку РНБО

 

В Україні вже скасовано дозвільні документи на проживання 27 кримінальним авторитетам із санкційного списку РНБО, ще 10 примусово повернули в країни їхнього походження.

Про такі результати відпрацювання Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції щодо викриття кримінальних авторитетів, включених до санкційного списку РНБО, інформує пресслужба департаменту в середу, 26 травня.

“Вже 27 кримінальним авторитетам із санкційного списку РНБО анульовані дозвільні документи на проживання в Україні. 10 примусово повернули в країни їхнього походження. Серед них – уродженці Грузії та Вірменії, які підтримували зв’язки з представниками криміналітету не лише в країнах свого походження, а й у різних регіонах України”, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у переліку 17 “авторитетів”, яким скасували посвідки та інші дозвільні документи на проживання в Україні, – кілька так званих “смотрящих” та уродженці різних країн.
За інформацією поліції, усі вони – підозрювані у кримінальних провадженнях, більшість перебувають у місцях позбавлення волі.

“Кожен із них буде відповідати за свої “вчинки” відповідно до українського законодавства. Їм інкримінують вчинення низки тяжких злочинів: встановлення та поширення злочинного впливу, створення злочинних організацій, розбої, викрадення людей, вимагання коштів тощо”, – поінформували у відомстві.

Правоохоронці уточнили, що робота з унеможливлення поширення злочинного впливу кримінальних авторитетів із санкційного списку РНБО триває.

Як інформувала “Новинарня“, на Одещині затримали кримінального авторитета зі санкційного списку РНБО.

Читайте також:
“Це не диктатура і не монархія”: президент пояснив, чому так часто збирається РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна