“Це не диктатура і не монархія”: президент пояснив, чому так часто збирається РНБО

 

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що засідання Ради національної безпеки і оборони України – це виконання його конституційних обов’язків, і останні рішення РНБО не є ознаками “диктатури”.

Про це президент повідомив на своїй пресконференції у четвер, 20 травня.

“Я виконую свої конституційні обов’язки. І не з якоюсь кучкою людей, а в РНБО входяться всі інституції: як правоохоронці, так і Кабмін, так і прем’єр, голова ВР, інституція президента України. Це не диктатура і не монархія – там всі представлені. І деякі з них не голосують за санкції проти пана Медведчука. І це їх думка, їх рішення, бо це – РНБО, ми обговорюємо питання, доказуємо один одному, а потім голосуємо. Це спільна відповідальність. Я готовий відповідати за те, що ми там (в РНБО – Н.) робимо. Вважаю, що я захищаю сьогодні Україну”, – сказав Зеленський.

Згодом Зеленський жартома додав про засідання РНБО: “Дивіться нас щоп’ятниці”. 

Читайте також:
“Вітаю всіх, весна прийшла”: Зеленський підбив підсумки засідання РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.