Катери “Вишгород” та “Аккерман” провели навчання на Азовському морі. ФОТО

 

Тактична група кораблів, що входить до складу Об’єднаних сил, провела навчання на Азовському морі.

Про це в середу, 26 травня, повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що катери ВМС України та Морської охорони ДПСУ, які входять до складу тактичної групи “Маріуполь” і виконують бойові завдання у складі Об’єднаних сил, провели тренування з артилерійською стрільбою в акваторії Азовського моря.

Фото: пресцентр ООС

Етапи бойової підготовки відпрацювали малі броньовані артилерійські катери “Вишгород” та “Аккерман”.

“Екіпажі тренувались у маневруванні поодинці та групою кораблів, відпрацювали пошуково-рятувальну операцію, здійснили прикриття висадки з вертольоту на море десантно-штурмової групи, провели епізод морського бою з надводними кораблями ворога та знищили з гармат мішені, що імітують надводні цілі противника”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр ООС

“Для нас кожен вихід у море бойовий, адже треба бути готовим до непередбачених ситуацій. Російська Федерація має на меті взяти море під повний контроль і повністю зупинити тут українське судноплавство. Але ми продовжуємо боротьбу і всіма можливими засобами не даємо втілити загарбницькі плани”, – зазначив командир тактичної групи катерів капітан 2 рангу Максим Носенко.

Фото: пресцентр ООС

Читайте також:
Перший ракетний катер для ВМС за британським проєктом закладуть на початку 2022 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна