Перший ракетний катер для ВМС за британським проєктом закладуть на початку 2022 року

 

Перший ракетний катер за британським проєктом для ВМС ЗС України закладуть на початку 2022 року.

Про це повідомив аташе з питань оборони посольства Великої Британії Тім Вудз в інтерв’ю виданню “День”, опублікованому в четвер, 4 березня.

Зазначається, що наразі в Об’єднаному Королівстві створюють новий проєкт ракетних катерів, над яким працює дві компанії.

Роботи відбуваються у рамках підписаного раніше меморандуму про переоснащення Військово-Морських сил Збройних сил України.

“Я сподіваюсь, що будівництво першого корабля розпочнеться на початку наступного року. Це досить швидко, починаючи від дизайну і початку виробництва”, – заявив Вудз.

Аташе розказав, що будівництво всієї серії відбуватиметься доволі швидко і за два роки буде завершено.

“Наше початкове бачення полягає в тому, що всі вісім ракетних катерів буде збудовано чи перебуватиме у процесі будівництва до 2024 року. Що є досить швидко”, – уточнив терміни Тім Вудз

Завершення всіх необхідних процедур та завершення введення всіх їх до бойового складу національного флоту має відбутися до 2025 року.

“Думаю, попри затримки з початком будівництва ми побачимо ці кораблі в Чорному морі вже у 2025 році з українськими моряками на борту”, – розказав аташе.

Він зазначив, що перші чотири катери будуть побудовані у Великій Британії, а українські корабели зможуть спостерігати за будівництвом, навчатися і тренуватися.

“А друга частина – чотири ракетні катери – будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, так ви отримаєте ці здібності тут, в Україні”, – розказав Вудз.

Тім Вудз розказав також, що ракетні катери проєктуються спеціально для України, тому вони будуть оригінальними і матимуть довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів, що забезпечуватиме швидкість у 40 вузлів.

Як писала “Новинарня“, Британія спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму, що передбачає переоснащення Військово-Морських сил ЗСУ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна