Байден пояснив, чому не хоче нових санкцій проти Nord Stream 2

 

Президент США Джозеф Байден підтвердив раніше озвучене рішення його адміністрації не вводити санкції проти компанії-оператора “Північного потоку-2”, попри різку реакцію з боку Конгресу.

Як повідомляє CNN, відповідну заяву Байден зробив у вівторок, 25 травня, в Білому домі.

“Я був проти Nord Stream 2 від самого початку“, – заявив президент.

Однак, за його словами, цей проєкт був майже завершений ще до того, коли він очолив Білий дім.

“Тож продовжувати вводити санкції зараз, я вважаю, було би контрпродуктивним з погляду наших відносин на європейському напрямі”, – зазначив Байден.

Газопровід “Північний потік-2” з Росії до Німеччини майже завершений. Із 2460 км (по 1230 км у двох гілках) залишилося прокласти 13,9 км однієї гілки та 16,8 км другої у водах Німеччини та 120 км у датських водах.

Росія планує завершити будівництво трубопроводу ще до кінця поточного, 2021 року.

Після того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції, щоб запобігти завершенню проєкту, будівництво газопроводу було значно загальмоване. Проте нещодавно нова адміністрація (президента Джо Байдена) у Вашингтоні заради покращення відносин з ФРН дещо пом’якшила позицію США, вивівши з-під санкцій власне компанію Nord Stream 2 AG і її керівництво.

Читайте також:
Меркель закликала враховувати інтереси України у переговорах США й Німеччини щодо Nord Stream 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна