Меркель закликала враховувати інтереси України у переговорах США й Німеччини щодо Nord Stream 2

 

Федеративна Республіка Німеччина продовжить обговорювати з США питання реалізації проєкту “Північний потік-2”, водночас слід зважати в цьому контексті й на інтереси України.

Про це у вівторок, 25 травня, заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель за підсумками саміту ЄС, передає УНН.

За її словами, Берлін завжди виступав проти екстериторіальних санкцій.

“З Америкою напевно будуть ще дискусії і переговори з питання “Північного потоку-2”, – сказала вона, зазначивши, що Берлін вітає відмову Вашингтона від санкцій щодо оператора проєкту – компанії Nord Stream 2 AG.

“Адже ми так чи інакше дуже критично ставилися до екстериторіальних санкцій, незалежно від того, де вони застосовуються”, – додала канцлерка.

Меркель зазначила, що питання інвестицій і енергетичних зв’язків з Російською Федерацією обговорювалося на саміті під час дискусії.

“Тут я сказала би, що ми не в односторонньому порядку залежимо від Росії, але є тісні енергетичні відносини”, — підкреслила вона.

Канцлерка вказала на те, що поставки енергоресурсів здійснювалися і за часів холодної війни, і одночасно закликала враховувати інтереси України як країни-транзитера російського газу.

Читайте також:
Росія поновила прокладання газопроводу “Північний потік-2” у водах Німеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна