Росія поновила прокладання газопроводу “Північний потік-2” у водах Німеччини

 

Російське трубопрокладне судно “Фортуна” поновило роботи на будівництві газопроводу “Північний потік-2” у територіальних водах Німеччини в Балтійському морі.

Про це з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомляє Укрінформ.

“«Фортуна» в цей час працює у водах Німеччини відповідно до наявних дозволів та оголошень регулятора”, – цитує представника компанії Nord Stream 2 AG німецьке видання.

Як заявили в компанії в неділю, російське судно “Академік Черский” також працює наразі у водах Данії.

За кілька днів до цього Федеральне морське та гідрографічне агентство (BSH) у Гамбурзі схвалило продовження робіт на 2-кілометровій ділянці в німецькій ексклюзивній економічній зоні, відхиливши скаргу екологічних організацій. Регулятор дозволив покласти труби на морському дні. Монтаж, однак, має бути здійснений пізніше.

Газопровід “Північний потік-2” з Росії до Німеччини майже завершений. Із 2460 км (по 1230 км у двох гілках) залишилося прокласти 13,9 км однієї гілки та 16,8 км другої у водах Німеччини та 120 км у датських водах.

Росія планує завершити будівництво трубопроводу ще до кінця поточного, 2021 року.

Після того, як Сполучені Штати Америки ввели санкції, щоб запобігти завершенню проєкту, будівництво газопроводу було значно загальмоване. Проте нещодавно нова адміністрація (президента Джо Байдена) у Вашингтоні заради покращення відносин з ФРН дещо пом’якшила позицію США, вивівши з-під санкцій власне компанію Nord Stream 2 AG і її керівництво.

Читайте також:
США ввели санкції проти компаній і суден, які будують “Північний потік”.
Але не проти самого Nord Strem 2 AG

Росія використовує для добудови “Північного потоку-2” аварійні судна,
що може призвести до техногенної катастрофи, – СЗР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна