РФ вперше розмістила стратегічні бомбардувальники на авіабазі в Сирії

 

Російська Федерація заявила про те, що в неї з’явилася можливість управляти дальніми стратегічними бомбардувальниками зі своєї авіабази Хмеймім в Сирії і три літаки Ту-22М3 вже прибули туди.

Про це у вівторок, 25 травня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

“На російську авіабазу Хмеймім в Сирійській Арабській Республіці здійснено переліт трьох дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Базування літаків даного типу на цьому аеродромі здійснюється вперше. Екіпажі Ту-22М3 будуть освоювати повітряний простір над Середземним морем, виконуючи навчальні завдання”, – йдеться в заяві МО РФ.

На авіабазі Хмеймім завершена реконструкція другої злітно-посадкової смуги з повною заміною покриття та установкою нового світлосигнального та радіотехнічного обладнання. Також була збільшена довжина злітної смуги.

Тепер із цієї авіабази можуть здійснювати польоти всі типи літаків, що стоять на озброєнні російської армії, в тому числі літаки важкого класу.

“Після виконання всіх поставлених навчальних завдань дальні бомбардувальники повернуться на аеродроми постійного базування на території Російської Федерації”, – заявили в Міноборони РФ.

Читайте також:
Російський патруль у Сирії підірвався на фугасі, – ЗМІ

Росія – не завжди частина рішення, проте постійно частина проблеми, – міністр оборони Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна