Російський патруль у Сирії підірвався на фугасі, – ЗМІ

 

У Сирії російський патруль підірвався на керованому фугасі в провінції Дараа.

Про це з посиланням на соцмережі пише в четвер, 12 листопада, Український мілітарний портал.

Інформація про жертв та постраждалих поки не публікується.

Патруль військової поліції Росії повертався з населеного пункту аль-Карак, де проводилась спецоперація урядової армії. Рівень нанесеного збитку не оприлюднений.

За інформацією ЗМІ, напередодні у сирійській провінції Дараа розпочалось повстання місцевих мешканців, котрим не подобається режим Асада.
На мапах про події між 8 та 10 листопадах видно, що місцевим вдалося звільнити від асадівської присутності значні райони провінції.

Urich у своєму блозі пише, що 8 листопада сили режиму намагалися провести каральну операцію проти жителів міста Дараа, чим збурили значну кількість людей в інших районах провінції.

Крім захоплень КПП та нападів на місця присутності асадитів, в місті аль-Карак місцеві знищили п’ятьох та взяли в полон ще восьмеро сирійських військових.
Тому режим трохи змістив акцент і вирішив провести каральну операцію вже в аль-Карак де і підірвався на фугасі у Сирії російський патруль.

10 листопада по ночі відбулася перша атака на місто, яка була успішно відбита городянами. Сирійська армія поки збирається силами для нових атак.
Крім того, в місті Даїль невідомі атакували КПП асадитів, без повідомлень про результати. А в місті Дараа та селищі Нахта пройшли масові демонстрації на підтримку жителів аль-Карак.

Читайте також:
З’явилося відео знищення в Сирії російського генерала Гладких

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна