До суду передали першу справу про кнопкодавство в Раді

 

Державне бюро розслідувань завершило досудове слідство щодо чинного народного депутата у справі, порушеній за фактом неособистого голосування.

Про це інформує пресслужба ДБР.

“25 травня 2021 обвинувальний акт щодо вказаного народного депутата скеровано до суду”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, встановлено, що 21 лютого 2020 року під час розгляду поправок до законопроєкту у сесійній залі парламенту депутат тричі проголосував на підтримку поправок замість відсутнього колеги.

За такі дії передбачене покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За даними ЗМІ, раніше про підозру за кнопкодавство під час засідання Верховної Ради оголосили народному депутату Владиславу Поляку (група “Довіра”).

Нагадаємо, 16 січня 2020 набули чинності зміни до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради України, якими встановлено кримінальну відповідальність за неособисте голосування народним депутатом.

Читайте також:
Відео можливого кнопкодавства під час призначення Шкарлета намагаються відновити, – Разумков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна