На території Михайлівського монастиря відкрили офіційну резиденцію Епіфанія

 

На території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря відкрили Митрополичий дім – офіційну резиденцію Предстоятеля Православної церкви України.

Про це в понеділок, 24 травня, повідомив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

З тйого слів, резиденція – це, найперше, робочий простір, осередок для розбудови й зміцнення ПЦУ, місце братнього спілкування та ухвалення рішень на спільне благо. Перша робоча зустріч, яка тут відбулася після відкриття, – чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

“Таким чином ми продовжуємо давню традицію: 400 років тому, після відновлення Єрусалимським Патріархом Феофаном у Києві ієрархії Української Православної Церкви, митрополичим осідком та центром життя Православної Церкви став саме Михайлівський Золотоверхий монастир”, – написав Епіфаній.

Резиденція розташована поруч із кафедральним собором. Так було і у давні часи, наголошує Епіфаній, коли попередні Київські митрополити жили та працювали біля Софії Київської у Митрополичому будинку, що нині є музейним закладом і пам’яткою палацової архітектури XVIII століття.

Відомо, що будівля нинішньої Митрополичої резиденції була зведена у 1894 році за проектом архітектора Володимира Ніколаєва. Спершу це був будинок співаків архієрейського хору Михайлівського Золотоверхого монастиря, який у 1919 році радянська влада конфіскувала й передала Раднаргоспу. З початком відновлення незалежності України та відродження Української Церкви будівлю повернули Золотоверхій обителі.

Читайте також:
Епіфаній та Блінкен обговорили утиски вірян на окупованих Росією територіях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна