Епіфаній та Блінкен обговорили утиски вірян на окупованих Росією територіях

 

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у четвер, 6 травня, наголосив на важливості міжнародної уваги до проблеми порушення свободи віросповідання на окупованих Російською Федерацією територіях України.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці митрополита Епіфанія.

Зокрема зазначається, що Епіфаній сьогодні “мав нагоду вітати в духовному центрі Помісної української православної церкви – Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі” державного секретаря США Ентоні Блінкена.

“Вдячний держсекретареві за вдумливу розмову. Принцип свободи віросповідання був покладений в основу розбудови США, і його захист залишається одним з пріоритетів. На окупованих Росією територіях свобода віросповідання постійно брутально порушується, тому важливою є міжнародна увага до цієї проблеми. У розмові з держсекретарем також обговорили питання становлення й розвитку Православної церкви України”, – ідеться в повідомленні.

Особливу вдячність митрополит Епіфаній висловив Сполученим Штатам Америки за тверду підтримку України в протидії зовнішнім викликам та консолідацію міжнародної спільноти в боротьбі за відновлення територіальної цілісності нашої держави.

“Вшанування державним секретарем США біля Стіни пам’яті новітніх героїв – захисників України засвідчило повагу нашого союзника до боротьби українського народу за краще майбутнє, за власну демократичну, суверенну, європейську державу”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 травня державний секретар США Ентоні Блінкен прилетів до України.
Протягом 6 травня заплановані його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем й міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Крім того, держсекретар США проведе зустрітися з представниками громадянського суспільства в Україні.

Читайте також:
Блінкен зустрівся з експрезидентом Порошенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна