У Сальвадорі в саду колишнього поліцейського виявили останки десятків убитих людей

 

У Сальвадорі колишній поліцейський виявився ймовірним убивцею, жертвами якого могли стати десятки людей.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на BBC та Reuters.

51-річного Уго Ернесто Осоріо Чавеса в травні затримали у місті Чалчуапа за підозрою у вбивстві 57-річної жінки та її 26-річної дочки. Експоліцейський зізнався у цих вбивствах.

Але коли бригади судово-медичних експертів обшукали його будинок, розташований приблизно за 80 км від столиці країни Сан-Сальвадора, то виявили в саду щонайменше сім ям із тілами інших жертв. Деякі з них, можливо, були поховані ще два роки тому.

У п’ятницю прокурор Макс Муньос заявив, що лише з однієї з могил вилучили вісім тіл. Для встановлення їх осіб проведуть тести ДНК.

На ексгумацію всіх тіл з усіх могил може піти близько місяця. Раніше поліція підтвердила, що вже виявлено останки щонайменше 24 людей, переважно жінок та дівчаток.

Поліція вважає, що це відкриття розкриває таємну мережу вбивць, яка діє більше десяти років. Ще 10 осіб були звинувачені у вбивстві дев’яти жінок в імовірно пов’язаних вбивствах, а також в чотирьох інших вбивствах жертв, тіла яких були виявлені у тому ж домогосподарстві.

Як повідомив очільник національної поліції Сальвадора Маурісіо Арріаса, затриманий Осоріо був відсторонений від служби 15 років тому – після того, як його визнали винним у зґвалтуванні жінки, а також у незаконному сексі з неповнолітньою. За ці злочини чоловік був засуджений до п’яти років позбавлення волі. Імовірно, вбивати людей він почав після того, як вийшов з ув’язнення близько 10 років тому.

BBC зазначає, що в Сальвадорі – один із найвищих в Латинській Америці показників убивств жінок та дівчаток за ознакою статі.

Читайте також:
У Мексиці бандити вбили 24 пацієнтів реабілітаційного центру для наркоманів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна