У Мексиці бандити вбили 24 пацієнтів реабілітаційного центру для наркоманів

 

 

У Мексиці озброєні бандити вбили 24 людини в реабілітаційному центрі для наркоманів у центральному місті Ірапуато, штат Гуанахуато.

Троє поранених перебувають у важкому стані, повідомляє Reuters із посиланням на заяву місцевої поліції.

Як зазначають правоохоронці, реабілітаційний центр офіційно не зареєстрований.

Генеральний прокурор Гуанахуато Карлос Замарріпа повідомив, що призначив спеціалізовану групу для розслідування вбивства, яке він назвав “боягузливим злочинним діянням”.

Губернатор штату Дієго Сінуе закликав до спільних зусиль федеральної і державної влади по боротьбі з насильством.

Цей напад став одним із найстрашніших масових вбивств у Мексиці відтоді як 19 місяців тому президентом країни став Андрес Мануель Лопес Обрадор, який пообіцяв знизити рівень насильства. Але у 2019 році кількість убивств побила всі рекорди, а в поточному 2020-му їх кількість продовжує зростати.

Штат Гуанахуато, який є центром автомобільного виробництва Мексики, став одним із головних осередків кримінального насильства в країні внаслідок війни між місцевою бандою Санта-Роса-де-Ліма і могутнім картелем нового покоління Халіско.

Згідно з федеральним даними, за перші п’ять місяців 2020 року в Гуанахуато було зареєстровано 1405 вбивств – більше, ніж у будь-якому іншому штаті.

Читайте також:
Верховний суд США дозволив Трампу збудувати стіну на кордоні з Мексикою за кошти Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна