Верховний суд США дозволив Трампу збудувати стіну на кордоні з Мексикою за кошти Пентагону

 

Верховний суд США дозволив адміністрації президента Трампа виділити 2,5 мільярда доларів з бюджету Міністерства оборони на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Як повідомляє CNN, рішенн було прийняте у п’ятницю, 27 липня.

П’ять суддів проголосували за виділення коштів, проти були четверо.

Справа дійшла до Верховного суду після того, як федеральний суддя Каліфорнії заборонив президенту Дональду Трампу використовувати гроші з бюджету Пентагону для будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Згідно з рішенням ВС, тепер Білий дім зможе використовувати гроші з бюджету, зокрема Міністерства оборони, для проєктів, пов’язаних зі зведенням стіни на південно-західному кордоні (з Мексикою). Водночас у Конгресі триватиме обговорення проєкту бюджету на наступний рік.

Таким чином, рішення суду наблизило виконання однієї з передвиборчих обіцянок президента США Дональда Трампа – збудувати на кордоні з Мексикою масивну стіну.

Читайте також:
Конгрес США виділив $1,6 млрд. для стіни на кордоні з Мексикою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна