Зеленський ввів санкції проти ватажків бойовиків “ДНР” і “ЛНР” й “голови” окупованого Криму

доповнено

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 14 травня 2021 року про впровадження санкцій – у списку опинилися ватажки так званих “ДНР” і “ЛНР”, а також “глава” окупованого Криму.

Про це в п’ятницю, 21 травня, інформує пресслужба офісу президента.

Під українськими санкціями опинилися ватажок так званої “ДНР” Денис Пушилін, ватажок так званої “ЛНР” Леонід Пасічник і так званий “глава” Криму Сергій Аксьонов.

Водночас санкції наклали на десятки вебресурсів, пов’язаних з “Л/ДНР” та окупаційним режимом Криму.

Санкції включають блокування активів, припинення торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші передбачені законом обмеження. Санкції було введено безстроково.

Нагадаємо, 14 травня відбулося засідання Ради нацбезпеки та оборони під головуванням президента Зеленського. На засіданні ухвалили рішення щодо введення нових санкцій, а також проведення перевірки держдач.

Читайте також:
“Це не диктатура і не монархія”: президент пояснив, чому так часто збирається РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна