Угорщина єдина з держав ЄС відмовилася від нової угоди на вакцину Pfizer

 

Угорщина вирішила відмовитися від нової угоди, яку Єврокомісія підписала з Pfizer і BioNTech на поставку до 1,8 мільярда доз вакцини від коронавірусу.

Про це інформує Reuters.

Єврокомісія в четвер, 20 травня, підтвердила третю угоду з компаніями про купівлю до 1,8 мільярда доз до 2023 року після 600 мільйонів доз, замовлених за двома попередніми контрактами.

“Угорщина відмовилася від угоди з Pfizer”, – заявив представник ЄС.

Очільник адміністрації прем’єр-міністра Віктора Орбана Гергей Гуйяш підтвердив, що Угорщина вирішила не брати участі в спільних закупівлях, висловивши впевненість у наявному у країні постачанні вакцин.

Угорщина також утримається від закупівлі інших вакцин через схему закупівель ЄС.

“Наша держава не хотіла би брати участь в наступному розділі брюссельської програми закупівель вакцин”, – сказав він на пресконференції.

Гуйяш додав, що навіть якщо буде необхідна ревакцинація, “є багато вакцин зі східних і західних джерел”.

Як відомо, Угорщина була єдиною країною ЄС, яка почала використовувати російську та китайську вакцини від коронавірусу до їх схвалення регулятором ЄС з лікарських засобів.

Читайте також:
Не будьте наївними щодо російських і китайських вакцин, – Туск

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.